Behandlingar

Det ska vara enkelt att besöka oss, ni hittar oss i en personlig miljö där vi lugnt går igenom era förutsättningar och önskemål för att sedan tillsammans utforma ett långsiktigt upplägg. Vi är flexibla och anpassar oss efter era önskemål.

Medicinsk massage

Medicinsk massageterapi (MMT) är en terapiform som är framtagen baserad på kunskaper i anatomi, fysiologi, medicin och patologi och används mot besvär från rörelseapparaten. MMT använder sig av muskelsträckningar, triggerpunktsbehandling samt manuell mobiliseringsteknik och är effektiv mot smärta samt ökar rörlighet i rörelseapparaten. Massageterapeuten erbjuder dessutom råd om ergonomi, kost och träning för bästa möjliga resultat.

Längd

Pris

Pris per tillfälle

60 min
790 kr
790 kr
5 tillfällen
3 490 kr
698 kr

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en massageform som baseras på en mer djupgående massageteknik och är en kombination av mobiliseringstekniker, töjningar samt massagegrepp av muskler, ligament och senor. Behandlingen verkar förebyggande för muskelskador samtidigt som den kan gynna och förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningsprocessen efter hårda träningspass eller tävlingar. Hos oss finns det möjlighet att anpassa behandlingen för att på bästa sätt tillgodose den enskilda idrottarens behov och önskemål med hänsyn taget till träningsform och aktuell aktivitetsnivå baserat på en nulägesbedömning som vi utför. Idrottsmassage är således ett bra komplement till träning och tävling.

Längd

Pris

Pris per tillfälle

60 min
790 kr
790 kr
5 tillfällen
3 490 kr
698 kr

Våtkoppning eller blodkoppning (Wet cupping/ Hijama)

Denna behandlingsmetod har kraften att ta ut störande ämnen från huvudet samt muskulaturer, eliminera/minska smärta, minska inflammationer, förbättra aptiten och har en positiv effekt på tarmsystemet och anses hjälpa mot tex IBS. Vidare kan behandlingen minska yrsel och motverka svimningstendenser, torka ut vätskande infektioner, kontrollera blödningar, förbättra mensrelaterade besvär, minska risken för kallbrand samt minska risken för att drabbas av feberfrossa. Metoden anses även förbättra sjukdomstillstånd generellt och kan bota sömnsjuka samt påskynda naturlig återhämtning genom att minska på stresshormoner och har även positiv effekt på högt blodtryck. Vi använder skalpeller för att rispa huden, därmed kan behandlingen leda till ärrbildning, dock är det relativt ovanligt. Risken för ärrbildning ökar om du lider av keloidbildning (Ca 1 av 1000 personer har anlag för detta). Det är dock väldigt individuellt hur stora samt synliga de kan bli. Metoden rekommenderas en gång per månad.

Längd

Pris

Pris per tillfälle

60 min
790 kr
790 kr
5 tillfällen
3 490 kr
698 kr
NYHETSBREV